Rohan & Neha

Rohan & Neha

Een Indiase Punjabi bruiloft in Mumbai;
drie dagen feest, drie dagen eten 😉

Stel je voor: tientallen verschillende kleuren, het lichaam bekleed met sierraden, geuren waarvan je een Pavlov-effect krijgt en dan de muziek, múziek en dáns op ieder moment van de dag! En dan 1000 mensen uitnodigen voor je receptie. Geen grap. Dát, lieve lezers, dát is India. Al weer veel te lang geleden was ik op reis en eindigde mijn reis in Mumbai waar ik mezelf huisveste bij een Indiase familie om zo de cultuur ook beter te leren kennen. Naast vrij werk wat ik voor mijn fotografie aan het maken was deed ik een Yoga Teacher Training om meer te leren over de filosofie van deze eeuwenoude levenskunst. Daar leerde ik Neha kennen, Neha vertelde mij dat ze flink aan het daten was, zij had het geluk om zelf haar partner te mogen kiezen, in plaats van dat haar ouders voor haar zouden regelen. Zo Skypte ze maanden lang met Rohan, die toen voor zijn studie in Duitsland zat en..? Het bleek liefde te zijn! Niet al te lang daarna kreeg ik een uitnodiging voor hun bruiloft in India en linksom of rechtsom, ik móest daar natuurlijk bij zijn. Een Indiase Punjabi bruiloft in Mumbai, wat kun je daar van verwachten? Het waren dagen vol rituelen en ceremonies waar ik met open mond naar stond te kijken en alleen maar kon gokken wat de betekenis was.

 

bruiloft_bruid_paard_mumbai_wedding_india_horse_man_laughing